28.10.10.

Sveta Petka

Na jucerasnji dan pre sest godina smo krstili Stasu.Bio je prelep,suncan dan,za kratke rukave,neocekivano za kraj oktobra.Sunce je padalo ravno na nju,a ona je bila mirna i gledala oko sebe sta se desava.Bilo je intimno,jer je bila jako mala.Ristina tetka je tad rekla andjeo Bozji,a svestenik da jos nije video da je beba tako mirna na krstenju.Zato sam na Fejs stavila fotografije od tog dana,da vidite kako je bilo,intimno i toplo.
Juce smo isli na sluzbu,pomolila sam se da brine o Stasi i prilozila bukete u Sabornoj crkvi i u Ruzici,kao sto se vidi na slikama.Masenjka je upalila svecu za seku,koju seku,onu u kolicima,a ko je to ,Pa,Stasa!
Preseklo me je to secanje,hocu da se seca lepih stvari,to joj pricam i to cu joj pokazivati.
Videla je Bogorodicu i opet smo je pitali ko je to sa njom,rekla je Stasa.
Juce je bilo pet nedelja kako se upokojila ljubav nasa Stasica,juce sam bila tri puta u crkvi,sinoc se prvi put nisam raspala uvece.Masa joj je poslala pregrst poljubaca,a onda jedan vratila prsticem na svoj obraz.

3 коментара:

  1. Videla sam slike, super su, drago mi je sto se osecas makar malo bolje.....bez obzira sto se cujemo i vidjamo svaki dan obavezno proverim blog da li si nesto napisala. meni puno znaci a verujem da nekima koji nisu u kontaktu sa tobom jos vise znaci, zato PISI i pisi.

    ОдговориИзбриши
  2. I ja sam videla slike, a kum mi je poznat, zajedno smo radili u jednom dnevnom listu. I nasa je Kjara bila mirna na krstenju ali je i bila starija, imala je tacno godinu dana. Slike sa Stasinog krstenja su preslatke. Ja sam juce zvala drugaricu koja je inace iz sela Sveta Petka kod Bujanovca da joj cestitam slavu. Njena cerka Simonida takodje je imala tumor i lecila se bas u isto vreme kad i Stasa. Sada je dobro uspeli su da joj otklone ceo tumor koji je imao oko 600 grama, a primila je 6 hemoterapija. Uklonili su joj jedan jajnik, ali, ipak, je jedan ostao. Simonida je ovih dana krenula u 4. godinu srednje skole, a mama nije htela da je pusti do skoro dok ne pocne grejanje u skoli.
    Kako sve ovo pisem deluje mi sve neverovatnije, pa se pitam da li mi uopste verujete o svemu sto pisem.
    Zaista poznajem N.J. Stasinog kuma, a moja drugarica Sladjana je zaista iz sela koje se zove Sveta Petka i zaista joj je cerka imala tumor a lecila se ove godine od aprila do septembra na Institutu za majku i dete.
    Kjarina mama

    ОдговориИзбриши
  3. Gledala sam slike, Masa je lutka mala i vidi se da sa paznjom i ljubavlju pali svece!

    Drago mi je i da su tu slike sa Stasinog krstenja, njih treba podeliti sa svima, narocito Masom. Pisi nam kako Masa reaguje na slike "bebe Stase". Moj Stefan mnogo voli da gleda slike iz svacijeg detinjstva, bebu mamu i uju, bebu tatu, sebe i svoje drugare kao bebe...

    Mislim na vas i palim svece za Stasu kad god sam u prilici.

    ОдговориИзбриши