26.7.11.



Ovo mi je prvi rodjendan bez Stase. Prosle godine smo se borili za dah, danonocno. Krajem maja, pre druge operacije koju je dozivela, moja Staki mi je ovo nacrtala levom, drhtavom rucicom - to je poklon za mamu (za rodjendan), rekla sam joj da ima jos vremena i da ce mi ona to kupiti. Nasmejala se, a u poklonu sa obaveznom masnom je: crvena torba, naravno, prsten,rekla je i tacno koji, burma,levo i desno je nacrtala poljupce, a dole srce, na ukrasnoj girlandi pise od Stase za mamu. Mozda se desilo jednom u zivotu da je neko pogodio bas tacno ono sto zelim za rodjendan, govore da sam vrlo nezgodna za te stvari.
Moje dete je za pet i po godina stiglo da me toliko upozna da je pogodila sve, i ja sam znala sta ona zeli, kad nekoga mnogo volite i slusate ga, to je tako lako. Premalo gledamo i slusamo jedni druge. Kao da je znala i to da nece moci ni da crta ni da govori do mog rodjendana. Poklonila mi je jedan neprocenjivi uzdah tog dana, nakon jednog zestokog gusenja, uspela je, nije htela da ode tog dana, i to je bilo njeno cudo meni. Srce mi se cepa, sanjam da je tu, toliko to zelim.

Napravicu tortu,bicu sa porodicom, sa Masom, bicu "uvek lepa" kao sto ona kaze, ali pre toga cu otici kod nje, da mi cestita rodjendan, da dam ja njoj cvece, ona bi rekla "sasava mama", a ja bi se istopila od srece. Znam da cu osetiti tvoj poljubac u zoru, ljubim ja tebe svaki dan i noc, kad budem nasla onaj prsten kupicu ga sebi od tebe, rekla si mi idi kupi ga, a ja sam rekla idi ti kad budes mogla. Volim te mnogo, Staki. Crtez kornjace sa Galapagosa je poslednji crtez koji je Stasa nacrtala :)


3 коментара:

  1. Staki je zivela ubrzano i svaki delic je precizno analizirala i dozivljavala sa posebnoscu. Sve ima svoje zasto, nista nije slucajno. Staki je u meni pokrenula ogormnu revoluciju zdravog zivota. Svi smo mi zbog necega ovde i tako je i ona odradila svoje. Upravo zato je u tvojim snovima, jer ona zivi u tebi, u nama i podseca nas na ono sto covek jako lako zaboravi. Velika ljubav je jako mocna.
    Srecan rodjendan u moje i Stakino ime. U ovo vreme ja uvek spavam, veceras ne ide, ne da mi Staki jer se ne slavi svaki dan mamin rodjendan.
    Verujem da ces pronaci bas takav prsten i tada ces shvatiti koja je to sila i moc i da je univerzum beskonacan i nista ne nestaje, samo se menja oblik i prelazi iz jednog u drugog oblika zbog te sile same energije. Tako nam je Tesla i stvorio sve sto danas imamo i sto sluzi da ja sada tebi pisem sta osecam, dok citam tvoja osecanja. Energija jeste moc koja je uvek tu negde. Stasa je u crtezima dala neke pravce koje mi trebamo da sledimo a to je ljubav prema svemu u nama i oko nas.

    ОдговориИзбриши
  2. Ne prodje dan a da se bar za sekund ne setim jednog deteta koje me je promenilo, i zbog kojeg sam, ako ne dobar - onda barem malkicu bolji čovek...
    To dete nisam čak ni sreo, ali već godinu i po razmišljam o njemu i dublje mi se urezalo u svest nego mnoge osobe koje su mi prošle kroz život...

    ОдговориИзбриши
  3. Uh.
    Čitamo ali ne možemo da pišemo. A mislimo na vas svakoga dana. I šaljemo poljupce, šta drugo. Utehe nema.
    Ljubimo vas LukaLucaLolaBorko

    ОдговориИзбриши