26.9.10.

Bez pozdrava

Ko je u prilici želeli bi smo, naravno, da dodjete da se pozdravimo, ali bi voleli i da se nastavi naše druženje.
Staša je stigla da ostavi dosta iza sebe i želeli bi da to podelimo sa vama, jer znamo da je i vi volite.
Kad se završe sve ovozemaljske pripreme za nju i kad se malo saberemo, pripremićemo In memoriam za Stašu na blogu. Takodje, nastavili bi da vas obaveštavamo o ostalim aktivnostima koje planiramo: izložbu njenih crteža, čestitke, kalendar...
Staša i ja smo radile slikovnice koje bi želela da upriličim i publikujem. Takodje, kad budem smogla snage, daće Bog, da saberem sve što smo prošle i da to zapišem, zbog nje, zbog sebe i za Mašu. Volela bih da se to zapamti i da je se svi sećaju.
Priremili smo bedževe sa Stašinim potpisom koji će stajati u jednoj korpici na sahrani i koje bi želeli da stavite za uspomenu na jednu divnu našu dušu.


Mama

16 коментара:

  1. Druzicemo se.... a bice nam cast da stavimo bedzic vase dusice na nase srce....
    Sve sto treba oko pripreme za stampu i DTP... stojim na usluzi....
    Cika Moki

    ОдговориИзбриши
  2. Draga Svetlana i Risto,
    danas sam procitala tuznu vest. Zelim da vam kazem da mislim na vas i na malu dusicu koja nije vise sa nama.

    Aleksandra

    ОдговориИзбриши
  3. Draga moja,

    Jako mi je zao sto nisam u Beogradu i necu moci da dodjem u ponedeljak, ali cemo druzenje naravno nastaviti. Sacuvaj mi bedz, molim te.

    Volela bih da pomognem u pripremi i finansiranju publikacija, javi kad pocnes da radis na tome, tu sam.

    Tvoja Keca

    ОдговориИзбриши
  4. Moje saučešće!
    Žaliću, kao za najbliskijim bićem.

    ОдговориИзбриши
  5. Kada je u maju 2009. Staša došla u vrtić u svojoj novoj Ben Ten majici, prišla je svom dečku Nikoli da mu pokaže novu majicu znajući koliko Nikola voli Ben Tena. Nikola je pogledao majcu i tupavo muški prokomentarisao: "Zašto si obukla mušku majicu?"Staša je tužno spustila glavu, okice su joj se napunile suzama, a onda je prkosno podigla bradu i odgovorila:"To je možda tvoj pogled na stvari!"
    Staša, anđele mali, znam da zavisi od "pogleda na stvari", ali ja sam sigurna da si sada na mnogo boljem mestu...
    Počivaj u miru do sledećeg susreta...
    Nikolina mama

    ОдговориИзбриши
  6. obitelji iskreno saučešće,a tebi ljubavi mala,HVALA što si mi pokazala put kako biti još bolji roditelj.POČIVAJ U MIRU NEBESKOM. obitelj iz Mostara, Mirko,sin Marko i mama Franka.

    ОдговориИзбриши
  7. Htela sam da dodjem dase pozdravimo, ali ne mogu. Ne mogu zbog nekih objetivni razloga, ali ne mogu i jer nemam snage. Nisam licno upoznala Stasu, ali iz Draganinih prica znam je od kako se skoro rodila. Nek ostane u mom secanju bas takva, tetkina vragolica, a nastavkom naseg druzenja, ona ce i dalje da bude medju nama. Stasice nasa, znam da te sad nista ne boli i ne gusi, i da se sad osmehujes na nas i pratis svaku nasu rec. Volecemo te i secati te se dok god nas ima.

    ОдговориИзбриши
  8. Anđelu mali neka ti je laka crna zemlja počivaj u miru nebeskom.

    ОдговориИзбриши
  9. Ceco, jako mi je zao da nisam tamo uz tebe danas, ali s' vama sam u mislima, kao i uvek. Sacuvaj mi jedan bedz obavezno, molim te. I veruj da niko nece reci 'zbogom' nego samo 'dovidjenja' nakon svega ovoga, Stasica je ostavila mnogo toga iza sebe sto se nikad ne moze zaboraviti. Javi ako bilo sta treba.

    ОдговориИзбриши
  10. maloj stasi srecan put na neko lepse mesto odakle ce nam slati svoju ljubav bez prestanka, prvenstveno mami, tati i seki, i tetki... i svima nama koji mislimo na nju i dalje...
    mama i tata, svaka cast na sposobnosti da sve ovo podelite sa nama.

    ОдговориИзбриши
  11. Moje iskreno saučešće. Strašno je što ste izgubili dete, ali budite ponosni što ste imali tako hrabru devojčicu. Život je surov prema onima koji to ne zaslužuju. Ne poznam Vas, ali saosećam u Vašem bolu i šta da vam kažem osim da smognete snage i živite, jer kroz Vaše uspomene i sećanje živeće i malena Staša....

    ОдговориИзбриши
  12. Dragi Ceco i Risto, sa vama sam svaki dan u mislima i ponosna sam na vas sto imate toliko snage da na jedan lep i kreativan nacin proslavite Stasin duh i sve cime nas je impresionirala svih ovih godina...Posto nisam tamo, javi mi na koji nacin mogu da pomognem publikaciju. Mozda ne bi bilo lose da i drugi pridodaju svoja secanja na druzenja sa Stasom da se ni to ne zaboravi...Vesnina prica me je nasmejala - i pomislila sam, to je, zapravo, Stasa.

    ОдговориИзбриши
  13. Jako sam tuzna sto je prelepa devojcica izgubila surovu bitku. Svakoga dana sam posecivala blog i zelela da jednom procitam da joj je bolje. Ta bolest mi je ukrala jednu izuzetnu osobu i znam koliko je tesko.
    Malena pocivaj u miru ♥

    ОдговориИзбриши
  14. Dragi Stasini mama i tata,
    Kao tatina koleginica, ne mnogo bliska poznanica, vise sam citala i pratila sta se desava sa Stasom, nego pisala, kao i mnogi koji vas i vasu decicu najbolje ne poznaju.
    Kada ste juce stajali i mazili rucice svojeg ceda, uz zvuke i reci koje smo svi slusali - negde sam osetial i cula kako vam se srca lome dok gledate malu devojcicu koja je bila lepa kao prividjenje, kao da nije prosla hrabro kroz sve one muke i bolove.
    Srca nikada ne zsrastaju sasvim, samo se oporavljaju. Ali, tako oporavljena u stanju su i nastavljaju da vole i Stasu i drugog malog slatkisa, Masu, koja treba da raste uz smeh, muziku i zivotnu radost. Razumece da su mama i tata tuzni, ali trebate joj isto mnogo, da joj pruzite igru i beigu uz osmeh, kao uvek, sto i ne sumnjam da znate.
    A tebi Stasa, draga, mala i hrabra devojcice, jos jednom zelim da se prvo odmoris, a onda, kao sto ti je i mama rekla, da cinis sve ono sto najvise volis i sto ti je najdraze. I dalje verujem da ces biti tu negde, jer neces biti zaboravljena, a snaga ljubavi kojom te vole, nece ti nikada dati da potpuno odes. I hvala ti sto si me, i ne znajuci, naucila da se zamislim jos jednom o trajnosti i roditeljstvu. Ako se moze voleti neko koga ne znamo, onda ti najiskrenije saljem uz osmeh ljubav koju si probudila u meni.
    Mima Rakocevic

    ОдговориИзбриши
  15. Mnogo mi je zao zbog male Stase. Iako ne poznajem ni nju ni vas pratila sam ovaj blog u nadi da ce se Stasa nekako oporaviti. Svi ste se junacki borili i divim se vasoj roditeljskoj snazi koja nije poklekla ni u jednom trenutku. Mnogo mi je zao, prosto nemam reci. Cvrsto verujem da vas Stasa sad gleda s jednog boljeg mesta i da ce uvek biti s vama.

    ОдговориИзбриши