28.7.10.

noć 28.jul 2010.

Noćas je hitna pomoć odvezla Stašu na Institut za majku i dete gde je primljena sa rečima, što ste došli, kad ste pacijenti Tiršove, zimus ste je izvadili odavde, pa što je onda niste vodili tamo?!?!?!
Institut za majku i dete treba zapaliti !!!!!!!!!! TO treba pohapsiti i ne dozovliti da rade takvi ljudi, kao da su kod Mengelea učili posao!!!!
Želim im SVIMA da im se isto desi, ni manje, ni više - samo ISTO!!!!!

Stašina tetka

6 коментара:

  1. Drugrica mi je sa detetom na Institutu, sa prekidima, od pocetka aprila. I to na Onkologiji. Juce smo se cule, tamo je neprekidno poslednjih mesec dana. Iako, je samohrana majka sa juga Srbije, tacnije iz Bujanovca (inace dopisnik Bete), juce sam je prvi put cula potpuno slomljenu. Zena psihicki ne moze da izdrzi sve ono sto se tamo desava, ne zbog deteta, dete ce hvala Bogu biti OK (prima za dvadesetak dana poslednju hemoterapiju), vec zbog odnosa lekara i medicinskih sestara prema njima. Ne bih ni verovala koliko to moze da bude uzasno da i sama s detetom zbog frasa nisam bila u Tirsovoj 5 dana. Od toga da vam za vikend ne pridje ni jedan lekar ni jedan stazista, a da se onda u ponedeljak otimaju ko ce da vam pregleda dete, do toga da vam brane da otac bude tu ako treba i ceo dan jer imate malo dete koje hoce da puzi a tamo ne moze jer su podovi prljavi. Od muke je na kraju prohodala sama. Da, moje dete je prohodalo u bolnici, odnosno, tada se pustilo i pocelo da hoda bez moje pomoci. Da ne pricam da iako vam u 8 ujutru kazu da cete tog dana kuci, otpusnu listu vam ne daju do 4 po podne. I na kraju kad smo moju muz i ja cekali tu otpusnu listu, dosla je sestra da nam kaze da moj muz ne moze tu da bude. Samo sam izasla u hodnik i izdrala se na nju pred svima (doktorima, stazistima, svima), rekla sam joj: "Dokle cete vise da nas mucite, prestanite da nas mucite". Moj muz je posle ostao sve vreme tu. Znam samo jednu stvar ako ste zena i jos nemocni s detetom, to su izivljavanja veca. Od porodjaja pa do ne daj boze tih bolesti, kao sto ima na zalost Stasa. Tada su najgori. Da ne pricam da smo u Tirsovoj dosli nasim kolima sa detetom u rukama misleci da umire i da je tu kraj (jer nismo uopste znali sta je fras), da smo tamo usli i da nikoga nije bilo na ulazu, da nikoga nije bilo u hodniku da je moj muz poceo da vice ljudi gde ste, izlazite vise i da su tek tada poceli da izlaze iz svojih misjih rupa. Na kraju su poceli da je pregledaju u hodniku !? Da bi ih moj muz pitao: "Izvinite, jer vi imate neko pametnije mesto gde mozete da pregledate dete". I tek tada su nas uveli u jednu ordinaciju gde su je pregledali. Mnogo mi je zao Stase, jer ona je mali misic koja ne treba da prolazi kroz sve to. U ovoj uzasnoj zemlji, posle svih gluposti, bombardovanja, velikog zagadjenja nije ni cudo sto su nam deca tesko bolesna. Moja drugarica vec sad razmislja da se preseli u Beograd jer smatra da joj se dete razbolelo dole, zbog neprekidnog bombardovanja osiromasnim uranijumom (o cemu je i sama vise puta pisala).

    ОдговориИзбриши
  2. Staša je sad trenutno stabilno, doći će roditelji po malu Mašu da je malo prošetaju, to je sve što znam.

    O tom institutu NE želim više NIŠTA da znam niti čujem, treba da promene naziv!!!! >:(

    ОдговориИзбриши
  3. Od VAS mnogi treba da uče kako se treba boriti.
    Zahvaljujući svima nama, doktori i medicinsko osoblje se ponašaju tako ogavno. Navikli smo ih svojim ćutanjem i pristajanjem. Sve njih treba zameniti i obezbediti im psihološku pomoć.
    Kada nemaju osećaj da roditelj treba da je uz svoje dete svakog trenutka, šta onda pošteno reći o njima.

    Pozdrav
    Vladimir i Dragana Radulović -Miloševi roditelji, sa IORS
    I ako treba treba razgovor tu smo.

    ОдговориИзбриши
  4. Izgleda da se mnogo promenilo od 1997 kada sam ja vodila starije dete u Tiršovu. Primio nas pulmolog sa cigaretom u ustima i još dvoje-troje dece preko reda. I sve istovremeno pregleda i puši. Posledica je to da nije čuo upalu oba plućna krila, pa smo otišli na planinu, pa je bilo još gore, inekcije, haos. Ah da ne zaboravim, tada je to bio najpoznatiji dečiji pulmolog, na preporuku direktora klinike bla bla. I mi od tada zaobilazimo Tiršovu i nekako "gađamo" Institut i stvarno nismo imali loše iskustvo.

    ОдговориИзбриши
  5. Pretpostavljam da to što je stabilno znači da je budna? Čitala sam, mislim da je Rista pisao da će tražiti magnetnu rezonancu. Šta je bilo sa tim?
    Ljubimo vas

    ОдговориИзбриши