23.6.11.



Devet meseci






"Ja ne vidim, a ti znas sve.



Ali verujem da necu uzalud ziveti,



I znam da cemo se ponovo sresti,



U nekoj bozanskoj vecnosti."



Oskar Vajld



Veceras je tacno devet meseci od kako nam se Staki preselila na neko drugo, nama udaljeno mesto. Za ovo vreme mnoge bebe su se rodile, a ja ih gledam kad se voze u kolicima nemajuci pojma o daru zivota. Danas sam otisla u crkvu, ali posle sam odlucila da odemo negde sa Masom,u setnju, na sladoled, da njoj poklonimo nesto lepo, nase vreme , ljubav, nas zajedno.Setnja je bila lepa, sladoled divan, a komarci, bljak.Veceras sam izasla na terasu i poslala poljubac Stasinoj zvezdi, sacekala njen poljubac, a tek onda sam primetila i druge zvezde, koliko ih ima i zapitala se cije su one? Zamisljam sve sretne duse na njima koje se smese i masu nam.



Nadam se da si se oporavila, da se lepo provodis, da se osecas sigurno,srecno i ispunjeno. Nedostajes nam, ali ne brini, uspecemo, samo nam treba jos vremena, "sporaci" sto bi nam rekla ti. Sta ces kad sporo kapiramo. Ljubimo te, ljubavi nasa, oprosti nam nasu tugu, trudicemo se da budemo dobri. Volimo te, a ti kazes:" Pa,znam,mama!" i ja znam da znas i osecas, ali ponavljam to kao papagaj, jer ne znam koliko ove obicne, zemaljske ljubavi stize do tebe, a koju mi stalno osecamo da treba da ti saljemo, jer ti si deo nas zauvek :)






4 коментара:

  1. Bravo duso, jacina je u tebi. Stasa i Masa se ponose tobom. Pozzz i od mene za sve. Odusevljavas me, bravo, shvatas sve vise smisoa zivota i da je sve ovo igra na zemlji, a mi je trebamo ispuniti, izigrati. Vasiona je jako velika, i mi smo svi koji smo na zemlji samo delic univerzuma, al nista ne nestaje, niti se gubi. To sto univerzumu posaljemo, to nam se vrati, nastavi tako i prepoznaces svoju jacinu i svoju ulogu. Mi smo ovde sa svojim ulogama i odlazimo kada to zatreba. Poljubi Masu. :)

    ОдговориИзбриши
  2. Malecka upita: "Ali sta ako umremo i nesatanemo, da li ces me i onda voleti, da li ljubav nastavlja da zivi?"
    Veliki je drzao Malecku ususkanu u svom narucju dok su zajedno gledali u noc, mesec u mraku i zvezde koje su sijale.
    "Pogledaj u zvezde, Malecka, vidi ih kako se cakle i sjaje. Neke od njih odavno su umrle ali jos uvek svetle na nocnom nebu jer, kao sto vidis, Malecka, bas kao i svetlost zvezda ni ljubav nikad ne umire..."

    Debi Gliori
    "Bez obzira na sve"

    Mislim da bi sada svaka moja rec bila suvisna. Veliki poljubac za Masu, i jedan poseban za Stasu!

    ОдговориИзбриши
  3. Juce sam napisala u mom postu reci "uspomene" na Stasu kroz moj cvet posvecen njoj. Znam da je Stasa pocetak jednog novog drugacijeg zivota na zemlji i pocetak javnog dokazivanja zivota posle zivota. To sto ja dozivljavam iz dana u dan je meni odgovor na sva pitanja koja sam imala. Stasica jeste moj andjeo. Hvala Stasa duso draga i jedan cmok za tvoju slatku Masu.

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман6. јул 2011. 21:44

    Ljubav nastavlja da zivi i posle zivota.Hrabrost je tvoje drugo ime.

    ОдговориИзбриши