16.12.10.






Dobro sam


Danas smo Masa i ja bile u Stasinom vrticu.Odnela sam kolaze koje smo pravili od crteza i Stasinih fotografija sa drugarima,odavno sam to zelela da uradim,naravno pre toga sam se vise puta cula sa vaspitacicom da razgovara sa decom i pripremi ih.Mislim da im priprema nije ni bila potrebna,oni Stasu vole i nemaju pojam vremena,a kamoli dimenzije,oni su jednostavno u svom svetu,gde i treba da budu.Obradovali su se,crtali su joj crteze i prilazili mi sa pitanjima,da li ce se ovo dopasti Stasi,sve ce joj se dopasti samo crtajte.Posebno se uzbudila njena najbolja drugarica koja mi je rekla da joj jako Stasa nedostaje,onda joj je nacrtala jedan sjajan crtez na kome se njih dve grudvaju-potpuno su identicne,lepe,okate,rekla mi je nacrtala sam nam i rajfesluse na jaknama,samo joj reci da je ona ova u plavim cizmama(nacrtala je Stasinu ljubicastu kapu i sal).Bili su srecni sa sokicima i grickalicama,a posebno sa igrackama koje im je ona poslala,naravno to su Stasine omiljene dinosauri,zmije,paukovi i ostala zgadija,sto kaze njena baka,i ljigavac koji je izazvao potpunu pometnju,tako da cu morati da im donesem jos,jer je bilo i suza.Na srecu samo zbog ljigavca,jer sam strepela od toga,ali svi smo bili veoma lepo raspolozeni,i Stefan je nacrtao zamak za princezu za Stasu.Posebno im se dopao novi pano,jer su se smejali Stasinim i svojim ludim facama sa rodjendana i festivala.Imali smo mnogo fotografija,a nismo hteli da zatrpavamo sobu,ako neko nije zastupljen,izvinite,narezacemo disk,pa cete se sami pronaci,jer ja sam stalno skljocala i bila tu.Deca su bila divna,Masa srecna u grupi,cak je i rucala sa decom(corbu nije pojela),a meni se cinilo da je Stasa samo otisla u wc.Kada su poceli roditelji da dolaze po decu,pitali su me kako sam,sta drugo.Rekla sam dobro,jer stvarno i jesam posle dugo,dugo vremena u njenoj sobi gde je ona provodila toliko vremena,u njenom svetu.Koliko roditelji za cetiri godine provedu vremena u sobi gde im je dete u vrticu,u proseku?To sam se danas zapitala,kakva su druga deca sa njim?Ja svu decu znam,nikad nisam zurila kuci i volela sam da popricam sa njima,uvek.Zato mi nedostaju,zato mi je popodne bilo lepo,oba deteta su mi bila srecna,izgledalo je na kratko da se nije ni desilo.Posle smo Jela i ja pricale,kaze ona proslo je godinu dana,a meni vecnost,svi su porasli,uozbiljili se,spremaju se za skolu.U mojoj glavi su oni jos mladji i sve sladji.Hvala deci i Jeli za ovaj dan u moje i Masino ime.


"Ljudi treba da procvetaju,da ne bi zemlja postala cudoviste." Stasa
24-og decembra u 11 i 30 cemo sacekati da polozimo urnu,malo nas ovaj minus ometa,pa mozda necemo stici da oslikamo unutrasnjost njenim crtezima,ali onda cemo to uraditi na prolece.
Kalendar i cestitke cemo stampati posle Nove godine,stamparije su sada prepune zbog kalendara,a mi se spremamo za ovaj dogadjaj.Nadam se da cete imati razumevanja,sto ce to biti malo odlozeno,na kraju krajeva,to je zbog nje,a ne datuma.
Jos uvek se nismo preselili,otkazan nam je atelje,pa gledamo gde cemo sa stvarima koje ne mozemo preneti u drugi stan,ali sve to nije tako tesko resiti,snalazimo se.Drago mi je sto sam videla decu i odnela kolaz i sto smo uspeli da polaganje zakazemo bas na datum koji smo hteli.
Ludo mi nedostaje svaki,svaki dan.
Nadam se da cemo Masa i ja biti sve jace i bolje svaki dan,danas je nije ni spomenula,iako zna da je u Stasinoj grupi(to je valjda i normalno),samo je prisla kao i ostali da vidi da li je i ona na nekoj fotografiji,samo na jednoj,jer to je za decu,njihove fotografije su kod kuce.Rekla je da ce opet doci kod dece i Jele.
"Toliko si srasla uz mene
da ne umem da te se secam.
Uzaludna je pesma
jer ne ume da te odmeni."
P.Z.


3 коментара:

  1. Drugari...meni nesto bas nesto tesko danas dok citam..teze nego pre..mada,budala sam sto to i pisem,svakako..dobro je sto su mama i i Masa snaznije nego pre i vedrije..ok,onda 24.12. u 11,30h na Novom groblju..mislimo na Vas,drugari,iskreno..pritom,moja zena je trudna izgleda..cudno,prvo me udari auto,pa mi zena kaze da je trudna vec bila kad me auto udario..

    ОдговориИзбриши
  2. Dragi Zeljko,nismo jos snazne,ali radimo na tome.Cestitamo vam na prinovi od sveg srce,ljubite zenu.Mislite na nas,a i mi cemo na vas. Stasina mama

    ОдговориИзбриши
  3. I ja mislim na vas. Drago mi je da ste uspeli da odradite onako kako ste hteli. Hvala vam na Stasinim slikama, daju mi snagu uvek. Zivot nazalost ima ostrica. Poznate su mi razne rane, raznih oblika, razumem vas i ne znam kako da vas utesim. Lepo je ovo sto ste organizovali sa decom. Sto vise organizacija sto vise svakodnevnoh sitnih dogadjaja priustite, mnogo je bitno to i za Masu. Ona zasluzuje da zivi normalno, a vi ste divna hrabra mama. Saljem vam jedan veliki zagrljaj.

    ОдговориИзбриши