22.1.11.

22.januar 2011.

veceras je cetiri meseca.Neko ce reci vec,neko tek,nema dana da sam bez nje,svako jutro,svaku noc.Danas sam bila na groblju,cistila sneg,zapalila svece,odnela cvece,a onda sam se zapitala zasto uopste cistim,kad ona voli sneg.Zalosno sam se setila da je prosle godine bilo puno snega,a da smo se grudvali samo dva puta,od toga jednom na terasi bolnice ona i ja,dan pre nego sto ce biti operisana,fotografisala sam je tog dana.Napravila sam joj tri grudve i jedno srce,puno sam plakala,a znam da bi se ona smejala,kako nespretno cistim,kako mi sve ispada,kako pokvarim srce,pa ga popravljam...Tako sam je i onog dana na terasi zasmejavala saplicuci se o cebe u koje sam se uvila,kao ispada mi telefon,padam preko plasticne flase,samo joj vidim osmeh na licu,svesna da ne znam sta ce biti sutradan.Pre godinu dana je primljena na Intenzivnu negu,pokusavam da ne mislim na to sve,ali slike se vracaju.Kako da ih izbacim iz glave i da vratim samo one lepe?

2 коментара:

  1. I mene je danasnji snezni dan podsetio na vas, zato sam i svratila na blog. Svako secanje na nju, pa i ono bolno je dragoceno, Mozda su ta bolna secanja tu, da ne zboravimo koliko je hrabra i borbena bila. Zaista je divno napolju, umirujuce, i nekako setno... Saljem i vama i Stasi jedan veliki poljubac.

    ОдговориИзбриши
  2. Draga Stasina mama, mora proci odredjeni period, onda ce se secanja drugacije prezentirati u dusi, u srcu. Niko Stasu ne moze izbrisati. Ona je tu sa nama, medju nama. Ono sto je ona pruzila u nekim momentima neko ne ume za ceo zivot. To nam porucuje da nikada ne treba zatvoriti vrata, samo sve drzati u memorandumu i druziti se sa njom. Ja to cinim, jer ja je volim. Stasa je moj drug, ja sam provela vremena sa njom, ona me je naucila nekim stvarima i zato meni Stasu niko ne moze da izbrise iz mog srca iz moje duse. Stasa je putokaz i primer. Onaj ko uspe Stasu da odbaci, ne bih znala na koji nacin to moze da izvede i ne bih da o tome komentarisem, za mene je nemoguce i nepozeljno. Prosto mi se to ne uklapa u moj UM. Hvala vam sto mi pomazete da zajedno masemo Stasi, budite jednostavno tu, jer ona je sa nama.

    ОдговориИзбриши