23.8.10.

traheostoma

Sutra, 24.08.2010.godine u 11h, predviđeno je da Staša ide na operaciju - ugradnja traheostiome. Trebalo bi da bude rutinska operacija u trajanju od desetak minuta. Termin je iznenada iskrsao i mi smo prihvatili, inače bi na programu bila za dve nedelje. Traheostoma će omogućiti bolje aspiriranje i mogućnost odlaska na kućno lečenje. Stašino stanje je stabilno već nekoliko dana, i ne pokazuje znake neurološkog pogoršanja.

7 коментара:

  1. Sve ovo nije slucajnost cista, ali neka jeste, pozitivna slucajnost. Verujte da je ovo pocetak izlazka iz vira. A ja vidim Stasu na obali. Ako svi verujete meni, onome sto govorim i dozvolite sebi da prihvatite to sto ja izjavljujem, a morate, jer nemate izbora, ova Pipi je tvrda, dosadna, i tera inate, tera pobedu uza zid i nema drugog izbora. Prvo cekala sam bilo sta, pomak u smeru obale. Ni jednog trenutka nisam sumnjala i vidim svi vi. Bravo za sve. Bravo za nas. Ja kada bih pomislila ikako nesto sto nije pozitivno, ma odmah sebe lupnem po grudima, jer ne postoji ono drugo i kada bih zaboravila na to, a jeste da moze da te prevari, ali nasla sam tehniku: blago lupnem po grudima. Zar nije dobra tehnika, brzo me dovede tamo gde treba, da ni u jednom trenutku ne odlutam. I sada idem radosna da se pomolim i zahvalim. I onda da se desi cudo do kraja. Pa sve ove osobe ovde se ne sale svojim komentarima. Ovde se ocigledno ozbiljno radi. A nasa Stasa je jako vredna. Hajde malena , samo tako napred, pa kod svoje mamice i tatice, pa jedno po jedno: HAJDE STASA KOLO DA IGRAMO, HAJDE STASA, HAJDE DUSO KOLO DA IGRAMO. Nije teta Pipi luda, samo je malo cudna, jer zna neke stvari koje znas i ti i tvoji mama i tata i tvoja teta, hajde sunce moje. I sutra je nas dan. Neje bas slucajno, ovaj 24. cemo pamtiti ja i ti. Radi nas BOG za nas. Ljubim ja tebe. A tebi tetka hvala za ovu izjavu, jer mi je bas bila potrebna veceras. Dobila sam snagu za 24. 8. 2010, koja mi je bas bila potrebna. SVAKA PRAVA STVAR DODJE U PRAVI MOMENAT, JER JA I STASA TAKO ZELIMO, A I TETA BILJA I ONA JE TU.
    lJUDI PISITE, PISITE I HVALA VAM ZA SVE.

    ОдговориИзбриши
  2. Ja verujem u snagu podsvesti, bilo da je to molitva ili pozitivne misli i reči, Staša će pobediti.

    ОдговориИзбриши
  3. draga staša u mislima sam s tobom od trenutka kad sam saznala za tebe:).....i bit ću i ubuduće.....drži se hrabra djevojčice,toliko nas je uz tebe i snagom svojih misli i vjerom šaljemo ti pozitivne vibracije:))....
    jedna velika pusa iz Rijeke:))...

    ОдговориИзбриши
  4. Draga dušice! pratimo tvoju borbu za život i iskreno se nadamo da ćeš uspjeti.zajedno sa tobom je obitelj iz Mostara! Mirko i Franka i sin Marko 7 god.

    ОдговориИзбриши
  5. Juce sam putovala... U toku puta sam cesto bacala pogled ka toplom Suncu koje se zlatilo... Molila sam ga da ugreje Stasu...
    Navece kad sam se vracala, nebo je bilo posuto zvezdama, najsjajnija na njemu je naravno bila Stasina, prosto je bljestala. Pomislila sam da to je znak, Stasi je bolje...Drago mi je da je malena junak da zna sta hocemo od nje, da se ne predaje i da je uporna... Staso, dusice mila uz tebe smo, molimo se za tvoje zdravlje i nocu i danu... Blizu je nasa pobeda, veoma blizu... Pusti da te vodimo do nje, slusaj nase reci i osecaj nase misli... Sve ostalo ce doci...
    Voli te tvoja teta Vila...

    ОдговориИзбриши
  6. Teta Pipi je odavno resila. Pobeda je tu. Stasice slatka, ja sam super i ti si super, ja to znam. Cele noci sam ti saputala i nocas cu biti sa tobom, vidis kako smo tu. Sada ides kod mamice i znamo svi da je to najbolje pobeda, prvi korak je vec uspesan, a od njega se pocinje i sigurno onada ide pravim putem. Ti si zdrava dusice slatka. A ona limunada, ma stalno mislim na nju, nemas pojma koliko mi se pije. Hajde lutkice, teta Pipi oseca da je sve dobro i pokazimo svima to nase dobro. Vidis da svi veruju u tebe. Zar ovo nije divno dobiti tolike simpaticne ljude oko sebe. U svakom zlu, zlo ode, a neceg dobrog ima i ono ostane, veruj meni tvojoj teta Pipi. Ti ces biti najhrabrija osoba na svetu, bices primer celom svetu, vec te vidim kao najveceg poznavalaca hrabrosti. Ti si pocetak jedne posebne price ovoga sveta zajedno sa nama. Ljubi te teta Pipi.... da mi sto pre poljubis Masu, obecala si mi i znam da ces to uraditi. Hajde malena nasa slatka.

    ОдговориИзбриши
  7. Drzi se Staso, ti si jedna hrabra, dobra i pametna djevojcica. Preguraces ti to sve, pa onda hitro na nogice da nadoknadis sve sto si propustila ;) A naravno mi svi jedva cekamo da odrzimo nasa obecanja i da se druzimo sa tobom. Mihici svi smo uz vas i pobedicemo zajedno ;)

    ОдговориИзбриши