29.8.10.

kritično

Od petka je počelo da se pogoršava Stašino stanje. Zenica levog oka se bile proširila do maksimuma, i tresla se povremeno. Subota - povraćanje i odbijanje hrane, i dalje proširena zenica, povećan CRP ukazuje na infekciju ili nešto drugo. Nema temperaturu. Danas su nas dočekali doktori sa rečima: Nije dobro!
Ponovo gubi elektrolite, saturacija je ok, puls je ok, unos hrane na sondu je onemogućen jer odbija - povraća, pa će morati da uključe infuziju. Kažu da čekaju rezultate krvne slike, ali su rekli da treba da primi infuziju, što nam opet govori da nije dobro. Oni misle da je pitanje momenta kada će srce da otkaže.
Ne znamo. Mnogo puta su pogrešili, a Staša pokazivala da je nešto drugo. U svakom slučaju je veoma teško. Pogotovo što se trudimo da Maša ne oseti ništa.
U petak smo bili u Jagodini. Tamo živi Bora. Bora je genetičar. I, mada su mi genetičari govorili da ne mogu ništa da urade tim povodom, jer bi eventualno mogli da nešto urade samo pre rođenja a ništa posle rođenja, Bora kaže da može!!! Kaže da otklanja uzrok!!!!!!!!!! Saslušao nas je, pogledao rezultate, prečešljao pretke i moguće nasleđene gene, odredio gde je došlo do greške i dao recept za reprogramiranje. Vrlo jednostavno, brzo, bezbolno i besplatno (kada su deca u pitanju, radi besplatno, mada je i za odrasle smešno mala suma). Na žalost, Staša ne može da unosi hranu, pa samim tim ni to što je Bora prepisao.
Prosto, čuli smo da može mnogo toga da uradi, od začeća i planirane trudnoće, pa do izlečenja svih vrsta tumora. Mi to ne znamo, i ne znamo da li je tačno. Nigde se ne reklamira. Ukoliko neko želi da dobije broj Borinog telefona, neka zatraži u komentaru i neka ostavi meil adresu ili svoj broj telefona.

9 коментара:

  1. Mace malo samo hrabro, uz tebe smo svim srcem

    ОдговориИзбриши
  2. Zar kod nas ne postoje sredstva protiv takvih slucajeva. Postoji recimo lek koji se zove primparan, omogucava organizmu da podnese hranu i da se ne povraca. Nisam strucnjak, ali mozda postoji takav izlaz da se kupi mozda. Mora da ima resenje. Hajde sunce maleno, tu je teta Pipi, pokazi im koliko smo mi jaki.

    ОдговориИзбриши
  3. Dušica mala, kako se bori. Šta znaju oni koliko je tvoje srdašce jako. Zar ne može i taj lekić kroz infuziju da se da?

    ОдговориИзбриши
  4. Ne znam koliko sam ja u pravu? ne mislim da sam sveznajuca, ali ako organizam ne moze da zadrzi hranu i povraca se, bilo koji lek koji se uzima, odmah se povracanjem i izbaci tako da i nema dejstvo, ali kombinacijom leka kao sto je primperan ili neki slican koji ima za zadatak da se podnese hrana i da se ne povraca, sve ostalo sto se konzumira bi trebalo da se podnese. ja sam uzimala primperan jer sam odrasla, ali sigurno ima doza ili drugi lek za decu. onda daju recimo pantozol koji stiti zeludac, a on se uzima ujutru pre nego sto se doruckuje, dok se primperan mora uzeti obavezno pola sata pre nego sto se jede. ne znam stasinu celokupnu situaciju, ali da li je moguce da postoje propusti i ne praktikuju se ovakve stvari? sta je u pitanju, ja stvarno zelim da znam. mora da ima resenje. Stasa duso mala, izbori se, molim se za tebe da se nadje solucija.

    ОдговориИзбриши
  5. I dalje se nadam...i ne zelim da verujem lekarima. Nadam se da ce Stasino srce izdrzati i ovu bitku.

    ОдговориИзбриши
  6. Postovana, da li biste mi mogli proslijediti broj dr. Bore geneticara. paolasalsa@gmail.com...Zahvalna.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ako imate broj bore geneticara molila bih vas da mi date da se u Nadi spasi Jos jedan zivot inspired hvala samo pozurite

      Избриши
  7. Здраво. Ако можете да пошаљете број господина Боре Савића, био бих вам веома захвалан. , golubanpajic@gmail.com. Хвала и свако од Бога добро. Све нај

    ОдговориИзбриши