24.2.10.

AVASTIN !!!!

Našli smo lek za ovu vrstu tumora - zove se AVASTIN !!!!

Nadjite mi da li ima negde kod nas u Srbiji da se to radi !!!!!!!!!!!

Ovde sam nešto pronašla:
http://www.sciencedaily.com/releases/2009/11/091117102048.htm

citat:
"...a new and better therapy for glioblastoma multiforme (GBM), a common type of brain cancer that has not responded well to currently available therapies...

"We believe that infusing Avastin directly via the cerebral arteries deep into the site of the brain tumor may help to kill off the cancer cells hiding within the tumor and adjacent brain tissue..."

ScienceDaily (Nov. 17, 2009) — Neurosurgeons from NewYork-Presbyterian Hospital/Weill Cornell Medical Center performed the world's first intra-arterial cerebral infusion of Avastin (bevacizumab) directly into a patient's malignant brain tumor. This novel intra-arterial (IA) technique may expose the cancer to higher doses of the drug therapy, while possibly sparing the patient common side effects of receiving the drug intravenously (IV) or throughout their body.".


Prva ovakva operacija je radjena u

NewYork-Presbyterian. The University Hospital of Columbia and Cornell.


http://nyp.org/news/hospital/intra-arterial-avastin.html

Javite odmah šta nadjete!!!!

18 коментара:

  1. Dragana, Zvrk ovde. Videla sam da ima da se kupi na netu i cene... evo ovde, imas i negativne efekte...

    http://www.pharmacyescrow.com/s33892-s-AVASTIN.aspx

    Nadam se da nam je Stasa dobro danas....

    ОдговориИзбриши
  2. Ne znam da li imaju ili mogu da nabave ovaj lek, ali apoteka Prima (postoji Prima I i II)kod železničke stanice uvozi inostrane lekove, mogu i da se naruče preko njih i tada se može i biti siguran da su dopremljeni po traženim uslovima, specijalizovani su za uvoz lekova drugim rečima. Adresa i telefon mogu da se pronađu preko Net-a, nije problem.
    Drago mi je da ste pisali i da je Staša dobro.
    Ljubimo vas
    Lola, Luka, Luca i Borko.

    ОдговориИзбриши
  3. Dragana,

    Koliko ja razumem to je neka vrsta citostatika:

    http://en.wikipedia.org/wiki/Bevacizumab

    Verovatno je najlogicnije da pitate doktore na onkoloskom... avastin se cesto kombinuje sa drugim citostaticima, ali verovatno moze i sam. Mozda moze cak i da ga dobije na onkoloskom.

    Moja mama trenutno kupuje svoje lekove u apoteci Njegos, mislim da je adresa Njegoseva 1 (pa mozete i sa njima da proverite da li ga ima i koliko kosta).

    ОдговориИзбриши
  4. Dragana,
    ako ne mozete nabaviti lek u Srbiji, pokusajte u Rusiji. Koliko se secam, taj preparat se koristi i za odredjene tretmane u oftalmologiji, pa su ga pacijenti nabavljali tamo, nisam sigurna da li im je trebao recept, ali znam da su se mnogi lekovi mogli kupiti bez recepta, po dosta pristupacnijim cenama... Konsultujte lekare. of course.
    Kako je Stasha? Kada se planira naredna terapija? Sta je sa varijantom odlaska u Moskvu?

    ОдговориИзбриши
  5. Dragana, javite mi da li moze Avastin da se naruci u BG ili negde blize u Evropi ili da ga narucim ovde pa da saljem npr DHL-om. Ja necu biti tu od 27. februara do 7. marta i nemam pristup kompu, ali javi mi sta odlucite u medjuvremenu! Odusevljena sam da postoji uopste ovaj lek!!

    ОдговориИзбриши
  6. Postovani, ukoliko lek moze da se kupi u Italiji bez recepta ja cu to uciniti i naci cu nacina da ga posaljem, ali mene brine jedna stvar, koji lekar kod nas sme da ga primeni bez ikakvog iskustva sa njim? Njegova primena sigurno nije tako jednostavna i verovatno je potrebno iskustvo u pripremi pacijenta i pracenju stanja nakon njegove primene. Znam da neki nasi onkolozo ne smeju da primene najnovije svetske protokole za leukemiju i nove lekove, jer nemaju iskustva sa njima, ali ima i onih sto bi hteli da naprave eksperiment pa sta bude. Pitajte, razgovarajte, pisite toj klinici u Americi. Ili pisite ovoj grupi lekara, meni su pomogli savetima> USA for Medical Missions for Children www.mmissions.org , oni su lekari koji pomazu lekarima u drugom delu sveta da dodju do dijagnoze i daju savet. Posaljite im dokumentaciju i pitajte za upotrebu tog leka u Americi.
    Stasa zelim ti snage da izdrzis sve, a tvojim najblizima da nadju pravi put koji vodi do tvog ozdravljanja. Bog je milostiv, molite se i verujte u njegova cuda. Drzimo vam palceve i molimo se za vas. Miladinovici.

    ОдговориИзбриши
  7. Predraže, imate pravo... mislimo mi i na to...
    Ja sam kontaktirala kliniku u Njujorku preko prijateljica, poslala danas svu dokumentaciju i čekamo odgovor.
    Najbolje bi bilo kad bi se neko iz farmacije zauzeo da se ovde proba ta intervencija uz nadzor, pa da neko pristane to da uradi (lekarka koja je operisala bi bila izvanredan izbor, jer je poznaje najbolje).

    ОдговориИзбриши
  8. Dragana, jesi li pogledala onu kliniku Nova Vita u Bg (u e-mailu)?

    Mozda i oni mogu da pomognu.....

    ОдговориИзбриши
  9. Dragana,

    Javi obavezno cim dobijete odgovor iz Cornella. Ja mogu da pomognem ako treba u kontaktu sa njima.

    Koliko vidim, oni trenutno primaju pacijente od 18 i vise godina, "with documented diagnosis of relapsed GBM, anaplastic astrocytoma (AA) or anaplastic mixed oligoastrocytoma (AOA)".

    Ali nadam se da mogu da preporuce neku metodu za Stasin slucaj i mesta na kojima se to moze raditi... Jeste li uspeli da o ovome pricate sa njenim doktorima u BG i sta su vam rekli?

    ОдговориИзбриши
  10. Ja ne znam nista o tim lekovima, i mozda vam necu reci nista sto vec ne znate... poznajem nekoliko ljudi koji imaju tumor i njima je preporuceno da uzimaju germanijum ge132. mozete da pogledate snimak na youtube ukucajte germanijum ge132 i saznacete vise. Poznajem osobu koja je imala metstaze u davali su joj nekoliko sedmica. To je bilo pre godinu i po, a ona je i danas ziva. Pocela je da koristi ge132 uz konsultaciju farmaceuta gde se prodaje. Ge132 ne leci tumor, ali pomaze da organizam jaca imunitet i lekari kazu da najbolje rezultate daje kod bolesnih od tumora.
    Misljenja onkologa su oprecna, kao i u svemu, neko je za, a neko protiv. Mislim da u vasem slucaje ne mozete da izgubite jer ge132 ne moze naskoditi.
    Zelim vam sve najbolje, a Stasi da ozdravi!

    ОдговориИзбриши
  11. Ja sam na netu nailazila na Avastin, pogledala sam na italijanskom jeziku sta kazu o tome. Zapravo ja sam informacije prikupila u Svajcarskoj u italijanskom kantonu u apoteci. Navodno svajcarci vaze za dobro stojece i onda sam pogledala o cemu se radi i da li uopste postoji kod njih. AVastin postoji, ali oni ga iskljucivo direktno koriste po bolnicama. Apoteke nemaju nekog dodira direktno sa lekom. U Svajcarskoj to postoji samo u obliku tecnosti i daje se infuzijom, tako da to ne moze da se uzima bilo kako, vec samo iskljucivo uz prisustvo lekara,pa cak lekar i odlucuje o tome sta i koliko. Lekar mora da bude specijalista u tome i mora da dobro poznaje situaciju. Sto se tice cene: 100 mg je 600 i nesto franaka, a 400 mg 2300 i nesto, tako da ja vec mislim da je u Svajcarskoj mnogo skuplji nego u drugim zemljama, jer je poznato da su oni visokog standarda i oni su uzasno skupi sto se toga tice. A moze da se naruci u apoteci, ali samo uz recept od lekara i opet mora da ide lek lekaru i on da ga da detetu, znaci bez lekara se uopste ne preporucije.
    E sada gde ga jos ima, kako u kojem obliku( stanju), volela bih da se svi jave koji nesto znaju o tome. Inace svajcarski franak je 1,5 franaka = 1 euro, odprilike.
    Ja mislim da bi bilo dobro da se raspitate kod vise lekara o tome kako bi funkcionisalo.A cak mislim da ima lekara koji to mogu direktno da nabave. Budite oprezni gde to stvarno narucujete, da le je stvarno taj lek, ili je samo neka zamena. ON zapravo jaca imuni sistem i zaustavlja metastaziranja, koliko je meni objasnjeno. Ima i kontra efekat( mucnine,malaksalost,nepodnosljivost,mada ne kod svakoga) ali da bezobzira na sve treba se nastaviti sa tim lekom i dalje do kraja. Takve informacije sam dobila ja.Zato ako treba javite se. Imam veze i sa Slovenijom, ali ne znam da li uopste moze da bude od koristi. Ja slovenski govorim, mada to mozete isto i na engleskom, i na srpskom kod njih, ako vam nesto zatreba.
    Ja vam stojim na raspolaganju, ako vam je potrebno nesto oko jezika, sve mi mozete pisati na e-mail.
    ( za dacu licno, stasinu tetku)Za onu akciju, pronasla sam jedan drugaciji metod, i uradicu to na taj nacin, pomogao mi je moj priajtelj, postaracu se da sto vise prodam i nadam se da cu uspeti, inace vredi pokisati.
    Puno pozdrava iz Negotina, poljubite Stasu i ako bilo sta imate da me pitate, javite se. Ja cuvam onu adresu odnosno broj telefona one firme u Svajcarskoj, ako vam je potrebna, tu sam.
    izvinite sto sam ovako dugacko pisala, ali ja moram da vam u detalje pisem, da ne bi doslo do neke zabune.

    ОдговориИзбриши
  12. Hvala vam svima na iscrpnim informacijama, znače nam puno!!!!
    Germanijum imamo u kući, ali ima kontraindikaciju probleme sa bubrezima, pa nam to ne treba sad, baš!

    Nova Vita klinika je zakazana danas u 12h :D

    ОдговориИзбриши
  13. kolega mi je rekao da vam prosledim link na kome je tekst o lekovitosti jaja japanske prepelice...jedna od bolesti koje je nabrojana je tumor na mozgu

    http://www.becook.com/sr/tekst/lekovita-jaja-japanske-prepelice.htm

    ОдговориИзбриши
  14. Kasno naidjoh na ivaj tekst, pa mozda ce ovo nekome makar pomoci.Moj muz je imao rak bubrega,nadbubrega i pluca,operissan je na Klinici za urologiju u Bgd. Poso mu je predvidjeno najvise do 6 meseci zivota sa teskim mukama, znaci bio je otpisan, usao je u studiju za ispitivanje avastina i torisela. Lek je primao 2 godine, na klinici pod nadzorom lekara, dokle god su mu se stanice raka smanjivale, a kad su pocele da se povecavaju skinut je sa studije. On je proziveo 4 godine posle operacije, i nije se moglo vise. Avastin mu je znaci pomogao. Ako nekog nesto interesuje nek pita slobodno.

    ОдговориИзбриши
  15. Avastin se moze kupiti i brimiti u Banja Luci

    ОдговориИзбриши
  16. Lek avastin se nemoze nabaviti na VMA za lecenje najtezih onkoloskih bolesnika.
    Ko se njime leci pomoci nema...

    ОдговориИзбриши