22.1.10.

Od jutros opet bolnica....

21.01. četvrtak
Stanje se pogoršava, odbija saradnju, sve teže komuniciramo - ne razumemo je šta priča, veoma je nervozna i promenljivog raspoloženja. Neće da priča ni sa kim. Odbija i majku - hrana joj ne prija. Zbog osećaja poremećene ravnoteže, stanje je još gore: ne sme da pravi nagle pokrete i da se samostalno kreće.
Jaki bolovi u stomaku. Na ultrazvuku je sve OK, osim što ima sadržaja u crevima koji treba izbaciti, ima kristala u bešici što ukazuje na dehidriranost ili na pesak. Saznali smo za Sigmu, tinkturu koju sprema Nada, koja je spasla mnoge živote!! Staša odbija da pije zato što joj iritira grlo! Preko dana odbija da spava, i biva veoma umorna. Samo sa ocem hoće da komunicira. Sve nerazgovetnije priča i to je sve veći problem. Izbegava vežbe. Ima jaku želju da sve bude kao ranije. Veoma pati...
Nakon svega što se desilo, verujem u čuda i mislim da je sve ovo samo trenutni pad. Mnogo verujem u delotvornost Sigme (tinktura na bazi bilja ojačava imuni sistem i ima, samim tim, široko dejstvo). Rekao sam Lani da popije preventive radi, a daću ga i Maši.

Tražim neki signal da sutra ne odemo na onkološki institut, gde smo imali zakazano!
Već ranije smo se dogovorili da ne šaljemo dete na hemio terapiju, a u velikoj smo dilemi da li da se saglasimo i za radio terapiju.

tata Rista


22.01. petak

Jutros se probudila sa jakim bolom u stomaku i otežanim disanjem zbog šlajma. Veoma brzo se pogoršalo, do te mere da je sama tražila da zovemo hitnu pomoć, iako prezire lekare. Došla je hitna pomoć, nisu ništa pomogli, odvezli su nas na Institut za majku i dete. Tamo su uradili intubaciju i pokušali da joj izvade sekret iz grla i pluća, ali bez obzira na to, povraćala je u mojim rukama. Izašlo je dosta sekreta intenzivno svetlo žute boje i velike gustine. Nakon toga joj je bilo malo lakše iako je bila jako iscrpljena. Prebacili su je na intenzivnu negu, iako rezultati ne pokazuju da pripada tamo (jedino je tamo bilo slobodnog kreveta). Pretpostavljamo da će sutra da joj nadju odgovarajuće mesto i da će majka moći da bude sa njom tamo preko vikenda.
Uzgred, Lana je popila sinoć Sigmu i danas je neuporedivo manje kašljala.

Mislim da je upravo ovo, što se dogodilo, signal koji sam juče tražio!

tata Rista

Нема коментара:

Постави коментар