24.12.09.

Stasa se razbolela

Dragi moji,

Mnogi od vas ne znaju šta nam se dešava u životu, pa moramo da vas obavestimo zajedničkim pismom, jer nemamo mnogo vremena.

Nije dobro.

Starija ćerka, Staša, je veoma bolesna: ima glijalni tumor visokog gradusa na ponsu. Za one koji ne znaju, to je najgora vrsta tumora, u mozgu! Nezgodan za operaciju.

Otkrili smo tako što je počela da se žali na desnu ruku, a zatim i da hramlje na desnu nogu. (Postala je invalid za dva dana: ne koristi desnu ruku, desna noga je slaba i hramlje, levo oko vidi duplo, nerazgovetno priča.) Sledio je hitan uput za Dečiju kliniku u Tiršovoj. Prof.dr Nikola Dimitrijević je odmah sugerisao i pod hitno obavio neophodna ispitivanja. Magnetna rezonanca je pokazala tačno mesto, veličinu i oblik tumora, na osnovu čega je dr Dana Grujičić, neurohirurg, rekla DA JE PREOSTALO TRI MESECA ŽIVOTA! Rekla je još i to da mora hitno na operaciju, da će to produžiti život za još tri meseca, a ako se primene zračenje i hemio terapija, možda poživi devet meseci, ALI DA SE NE ZAVARAVAMO DA ĆE PREŽIVETI, jer će biti potrebno čudo da se to desi! Hvala joj na iskrenosti. Verujem da govori iz najbolje namere, kao i to da je vrhunski autoritet u svojoj oblasti.

Nakon što smo se isplakali, krenuli smo u odlučnu i organizovanu borbu: preselili smo se kod tašte, kontaktirali mnoge ljude, sajtove, knjige, tehnologije, i opredelili se za sledeće: promenili vodu, odlučili se koju ćemo ishranu i čajeve da koristimo, upotrebljavamo EHO ZAPPER, energoterapeute (Saleta i Bilju) i MNOGO, MNOGO LJUBAVI. Sutra ide na operaciju. Znaćemo preciznije sa čime imamo posla nakon analize izvađenog tumora, i imaćemo jasniju sliku kakvo je stanje. U kontaktu samo i sa Istambulom gde postoji gama nož.

Moja svastika je preuzela centralu za obaveštavanje i napravila blog gde će se kontaktirati, razmenjivati iskustva i saznanja, adrese, kontakti, obaveštenja i sl: http://stasamihic.blogspot.com/

Hronologija:

§ subota 05.12.2009. – žali se na trnjenje desne šake

§ nedelja – isto (bili u igraonici, pa smo mislili da je možda pala ili se udarila)

§ utorak – na gimnastici ne može da podigne desnu ruku. Niko nam ne prijavljuje.

§ sreda – vodim je u vrtić – hramlje. Tiršova. Skener i eeg

§ četvrtak – magnetna rezonanca u tiršovoj – konstatacija tumor u mozgu, na nezgodnom mestu

§ petak - trebalo ponoviti magnetnu rezonancu, ali je propalo zbog toga što su nam dali da jede, a nije smela zbog anestezije.

§ grozan vikend – strah i nada

§ ponedeljak 14.12.2009.- ponovo je trebao magnet u Tiršovoj, nema termina

§ utorak – magnet u tiršovoj

§ sreda rezultati magneta u tiršovoj – nejasni! Dr Dana ljuta! Vraća snimke. Tražimo ptivatnu kliniku i dobijamo preporuku PANACEA. Odmah tamo.

§ Četvrtak – magnetna rezonanca u Panacei

§ Petak- odlični snimci. Dr Dana daje tri meseca, i hoće da vidi dete. Dovodimo Stašu.Dobija kortikosteroid DEXAZON, i još nešto za želudac

§ Vikend – inekcije ujutru i uveče

§ Ponedeljak 21.12.2009.- dr Dimitrijević, prognoze loše, ali ima i nekih dobrih detalja. Primljena u bolnicu. Institut za neurohirurgiju na KC, 1 sprat b odeljenje

§ Utorak – ispitivanja i inekcije

§ Sreda – inekcije i šišanje do glave – priprema za operaciju

Ukoliko imate neko iskustvo, ideju, podršku, pitanje, pišite. Odredili smo pravac našeg dejstvovanja, ali možda se nađe još nešto što nismo uključili u postoperativni tretman i terapiju. Dosta smo toga saznali, ali i odbacili.

Kako da povećam broj belih krvnih zrnaca?!?!?!

Zahvaljujemo svima

mama Lana

tata Rista

10 коментара:

  1. Mihici, neka vam je sa srecom.

    Sa D. sam u kontaktu, a sa strane se raspitujem koliko mogu. Ono sto su mi lekari rekli jeste da ste na pravom mestu, i da ako iko moze da vam pomogne, to su neurohirurzi iz Tirsove. Da ne bi trebalo juriti nikoga, jer ako ne mogu oni, ne moze niko. Sto bar skracuje pricu oko toga ko je dobar lekar, kome se obratiti...

    Sto se belih krvnih tice, ako ne gresim, a mislim da ne, to su ista ona koja su problematicna kod obolelih od leukemije, a posto je jedan moj drug 1998. dobio dijagnozu da ima jos par meseci zivota, kao oboleo od leukemije, a danas ima i dete i zivi normalno, mogu da vam prenesem sta je on uzimao svakog jutra na prazan stomak - celer, ren, med, orasi. Mislim da u to ide i susam. Ne verujem da je kolicina tu neki bitan faktor, samo da je sve sveze, narendano, pomesano, i bar jednu kasiku svakog dana.

    Ne tvrdim da ga je to spasilo, ali ne moze da smeta.

    ОдговориИзбриши
  2. Dragi Mihici,

    Nemocna sam da vam pomognem, ali sam uz vas, pogotovo uz malu Stasu i duboko verujem da ce i operacija i postoperativni tok proci u najboljem redu, da cemo se radovati Stasinom ozdravljenju, zajedno sa svima vama.

    Ako postoji telepatija, saljem vam okean pozitivne energije i sva mora nade da ce sve biti dobro.

    ОдговориИзбриши
  3. Reishi prah gljive u bagremovom medu
    Izvor: http://www.limundo.com/kupovina/Nega-tela/Ostalo/Reishi-Ganoderma-lucidum-prah-gljive-u-bagremovom-medu/902824

    U poslednjih 20 godina testirano je dejstvo Ganoderme lucidum preparata i potvrdjeno da ova gljiva leci
    neurosteniju,
    nesanicu,
    kijavicu,
    razna crevna oboljenja,
    hepatitis,
    hronicni bronhitis,
    leci jetru, i pankreas (samim tim pomaze kod dijabetesa)
    izuzetno poboljšava imunitet,
    leci srcana oboljenja i alergije
    Polisaharidi ove gljive imaju jak antikancerogeni efekat i u svetu se koriste kao zvanicno sredstvo u borbi protiv zlocudnih tumora.

    Vise o gljivi na http://www.herbateka.eu/taxonomy/term/25

    ОдговориИзбриши
  4. Nema sam, nema tih reci kojima bih mogla opisati svoja osecanja zbog svega sto vam se desava. Svaki put kada pomislim na Stasu javi se neverica da se sve to desava. Danas sam uz vas iako smo daleko.

    Sutra skeniram i saljem ono sto sam obecala. Ako niste imali u rukama knjigu Ziveti bez bolesti, Ernst Ginter, preporucujem vam da i nju proucite. Bazira se na ishrani presnom hranom i vodi izlecenju i zlocudnih bolesti.

    Pokusavam da pomognem koliko je u mojoj moci, nadam se da ce bar neko od nas doprineti Stasinom izlecenju. Moramo verovati u to.

    Veliki pozdrav iz Zrenjanina

    ОдговориИзбриши
  5. Sa vama sam u svakom momentu, radujem se uspesnoj operaciji kao da je moje dete. Voli vas cela moja porodica.

    ОдговориИзбриши
  6. Hvala svima na toplim rečima podrške, na sms porukicama, pismima, pozivima.
    Ne bismo izdržali bez VAS!!!

    ОдговориИзбриши
  7. Danas je veliki dan u svakom smislu,i bice sve u redu osecam to,Stasa je veliki borac,i uspece!!!!Drzimo palceve svi!!!

    ОдговориИзбриши
  8. http://www.sokobanja.com/openpage.php?page=92
    http://www.gd100.net/
    (koleginica Maja me je zamolila da prenesem informaciju o ovim sajtovima)

    ОдговориИзбриши
  9. Сваки пут кад прочитам овакве текстове,данима не могу да дођем себи од туге,и сваки пут се питам зашто баш на дечицу када су она једина чиста и не искаварена бића.Имају права на безбрижно и срећно детињство.Даће Бог снаге маленој да све тешкоће превазиђе и издржи.Знам да је ваша туга немерљива речима и да нема речи утехе за вашу трагедију,јер и ја имам брата који је преживео тежак облик леукемије.Тада је имао 11 година,а за који дан пуни 27.Тако ће Сташа издржати и преболети.....

    ОдговориИзбриши
  10. I ja imam devojcicu od 14 god. koju lecim u tirsovoj kod Dimitrijevica,ima cistu na mozdanom stablu.Imali smo 13 operacija od rodjenja do sad, i nosi dva drenazna sistema.Operacije vise ne mogu da pomognu,prof. dimitrijevic je nosio nase snimke i u Italiju i slao u Madjarsku ali niko ne prihvata da uradi operaciju zbog mogucih veoma teskih posledica.Ostalo nam je samo da se molimo bogu da cekamo.Pre 3 godine sam cula za Tradicionalnu kinesku medicinu i probali smo cista se povukla posle 6 godina.Mozda bi njoj pomogla, a koristili smo i Germanijum iz Japana.Zelim vam mnogo srece, znam kako vam je Sladjana

    ОдговориИзбриши